Gebakken bestrating

Gebakken bestrating voor terrassen, tuinen en opritten.

Gebakken bestrating kent een enorme variëteit in kleur én in structuur. Dat maakt dat straatbakstenen in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar is. Ze laten zich bovendien goed combineren met natuursteen en keramische tegels. Geen wonder dus dat architecten en ontwerpers er graag en veelvuldig mee werken voor terrassen, paden en opritten.

Huis met gebakken bestrating oprit

Wat is gebakken bestrating?

Gebakken bestrating word ook wel straatbaksteen genoemd en is een gebakken materiaal dat word toegepast als steen in straatwerken.

Naast gebakken bestrating bestaat er ook betonbestrating. Het verschil zit erin dat straatbaksteen een keramisch product is en de stenen gemaakt worden van klei. Je hebt hiervan 2 steentypen. De strengers en de vormbak. In Nederland wordt de vormbak het meeste gebruikt. Deze word machinaal van de mal gelost. Bij strengelen worden van afgesneden. Waarna ze een nabehandeling krijgen. Dit houd in dat de stenen getrommeld worden waardoor ze er ouder uit komen te zien.

De milieuvriendelijke keuze

Bovendien is het materiaal bijzonder milieuvriendelijk. De basis bestaat uit 100% natuurlijk materiaal, namelijk rivierklei. Door de blokken klei langzaam en op zeer hoge temperatuur – ergens tussen de 900 en 1100 graden Celsius – te bakken, ontstaan stenen met een ongekende hardheid en slijtvastheid. Vuil en mos hechten zich moeilijk aan het gladde oppervlak, en daarmee is baksteen zeer onderhoudsvriendelijk.

De gebakken bestrating een milieuvriendelijke keuze. Als dealer van Wienerberger, van der Sanden en Stonebase bezoeken wij regelmatig de fabrieken om nieuwe soorten te ontdekken en op de hoogte te blijven van het productieproces. Wij kunnen dan ook alles vertellen over nieuwe innovaties in de gebakken bestrating. En zullen alle trends op het gebied van bestrating delen.

Gebakken bestrating inspiratie

In verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

‘Verse’ bakstenen kenmerken zich door hun fraaie natuurlijke kleuren. Kleuren die alleen maar mooier en warmer worden naarmate de tijd z’n werk doet. Geen wonder dat Van der Valk in de showtuin veel ruimte heeft vrijgemaakt voor dit kleurrijke materiaal, dat we van diverse toonaangevende leveranciers betrekken:

Wij zijn dealer van:
WIENERBERGER
VANDERSANDEN
STONEBASE

INSPIRATIE OPDOEN OVER TUINVERHARDING