Tuinhout

Wij houden van hout! Tuinhout om precies te zijn. Bij van der Valk zijn we dol op hout omdat het zo talloos veel mogelijkheden biedt in de tuin. Een terras, terrasschermen, bescheiden houten borders of een fraaie kapschuur die u in staat stelt om tijdens alle vier de seizoenen optimaal van uw tuin te genieten; met hout kan het allemaal. Maar wat heb je precies nodig? Geïmpregneerd, hardhout of welke soort tuinhout is het beste voor u. Bij Van der Valk tuinmaterialen hebben we de kennis en ervaring in huis om u te helpen met de klus.

overkapping van tuinhout

Duurzaam tuinhout

Douglashout heeft een warme uitstraling, een mooie kleur en een verfijnde structuur. Het is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa. Door hout te impregneren hou je regen en wind, ongedierte, schimmels en bacteriën buiten de deur en gaat het hout tot wel vijf keer langer mee dan onbehandeld.

aanbouw met tuinhout

Hardhout

Teak, merbau en meranti zijn bekende hardhoutsoorten. Maar ook weleens gehoord van bankirai, azobe, angelim vermello of kapur? Dat zijn soorten die wij ook leveren. En de groothandels waar wij ons hardhout van betrekken hebben tot wel 70 verschillende soorten hardhout in het assortiment. Dat betekent dus een zeer uitgebreide waaier aan kleuren en structuren waaruit te kiezen valt.

Planken, balken, palen, schermen, deuren en vlonders; het zijn de houten lego-blokjes waarmee u uw tuin, veranda of terras helemaal op maat maakt. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Tuinhout hekje

Soorten en maten

Tuinhout komt in verschillende soorten en maten. Deze verschillende soorten worden geclassificeerd in duurzaamheid. Hier hebben ze 5 verschillende klassen voor gebruikt. Deze klasse zijn:

  • Klasse 1 – meer dan 25 jaar
  • Klasse 2 – 15-25 jaar
  • Klasse 3 – 10-15 jaar
  • Klasse 4 – 5-10 jaar
  • Klasse 5 – minder dan 5 jaar

De klasse staan voor de mate waarin het kernhout bestand is tegen bijvoorbeeld schimmels en dergelijke. Hoelang duurt het voordat het onbehandelde tuinhout aangetast word.

Om deze levensduur te verhogen kunt u er voor kiezen het tuinhout te impregneren.

Wij zijn wederverkoper voor de volgende houtspecialisten:

TuindecoTrendhoutVan der Sijde HoutZwartbol HoutimportFelix ClercxLTL Woodproducts