Tuin grind, split en keien

Glanzend witte kiezelsteentjes én enorme keien van meer dan een meter doorsnee. Bij van der Valk tuinmaterialen kunt u terecht voor een breed assortiment tuin grind, split en keien. Een groot deel is op voorraad verkrijgbaar. Je kunt deze kopen in zakken van 25 en 20 kilo en in big bacs.

Grind en split zijn uiterst decoratieve en veelzijdige materialen voor in de tuin. De variatie in kleuren, in grootte en in vorm is ongekend. En dus hebben we in onze showtuin een heleboel vierkante meters ingeruimd om dat allemaal te laten zien. Wat we niet direct kunnen tonen, kunnen we altijd bestellen.

Wat is het verschil tussen grind en split?

Het verschil tussen tuin grind en split is kleiner als het verschil met keien. Keien zijn groter in formaat. Grind en split liggen qua afmetingen dichter bij elkaar.

Grind is een verzamelnaam voor kleine steentjes. Ook Split zijn kleine steentjes. Grind zijn steentjes die je op de bodem van rivieren tegen komt. Door door golfslag of natuurlijke erosie worden de steentjes glad en van scherpe hoekjes ontdaan. Split komt daarentegen niet uit de rivier. Deze steentjes komen uit berggroeven. En worden uit begroeven gehakt. Dit word ook wel breuksteen genoemd. De split steentjes hebben een grillige vorm en puntige hoeken.

Behalve natuurlijk word grind tegenwoordig ook wel kunstmatig rond gemaakt. Het verzamelen is namelijk een tijdrovende klus.

Het grote verschil qua vorm is dan de ronding tegenover de scherpe hoeken. Qua steensoorten zijn er behalve veel verschillende soorten ook dezelfde soorten te vinden. Deze komen uit locaties waar zowel bergen als rivieren voorkomen.

Keien

Keien en grind gaan goed samen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi grind pad met grote keien als afscheiding. Of grote keien langs een vijver. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor elke voortuin, achtertuin en sfeer zijn er wel keien te vinden. Kom voor ons uitgebreide assortiment van grind, split en keien eens een kijkje nemen bij Valk tuinmaterialen in Monster. Hier helpen wij u graag verder. En kunt u ook terecht voor vragen.

Naar adres en openingstijden

Modena keramische tegels met keien

Tuin grind gecombineerd

Tuin grind en split kan je heel goed combineren met tegels. Denk hierbij aan keramische tegels. Je kunt hierdoor velen sferen en effecten creëren door combinaties te maken. En waar grind en split minder stabiel zijn en niet altijd even fijn aanvoelen als je zonder schoenen loopt. Creëer je met deze combinatie bijvoorbeeld een ideaal pad door de tuin.

We werken samen met enkele grote dealers. Zo hebben we altijd de meest actuele materialen in huis, en zijn we in staat u altijd van deskundig advies te voorzien.

Dealers:
Redsun
Michel Oprey
Excluton