Betonnen klinkers en stenen

Betonnen klinkers en stenen zijn er in vele verschillende formaten. Deze tegels kunnen in verschillende verbanden gelegd worden. Ook je ze combineren met andere tegels. Ze zijn verkrijgbaar in diverse diktes en formaten. En voorzien van een strakke geborstelde soft Touch.

Betonnen klinkers en stenen

Wat zijn betonnen klinkers?

Betonnen klinkers ook wel betonklinkers genoemd zijn stenen van beton in een bepaald formaat. De naam klinker staat van oudsher voor het tikken op de baksteen welke dan helder klinken. Vroeger was er niet veel variatie qua betonklinkers te krijgen. Tegenwoordig is dat wel een ander verhaal. De klinkers zijn is velen soorten en maten verkrijgbaar. De vorm van de klinker blijft hetzelfde. Als deze klinkervorm afwijkt dan spreken we van een betonnen steen.

Er bestaan verschillende soorten betonnen klinkers. Zelfs geluidsarme klinkers zijn verkrijgbaar. Bij Valk tuinmaterialen in Monster hebben we verschillende betonklinkers in het assortiment. Deze kun je bij ons komen bezichtigen. Daarnaast kun je gelijk terecht bij een van onze medewerkers, mocht u vragen hebben.

Naar adres en openingstijden

Betonnen stenen

Onder de betonnen stenen vallen natuurlijk ook de betonklinkers. Naast de klinkers vind je onder de stenen wat grotere en andere formaten. Stenen geven net weer wat meer mogelijkheden. Je kunt betonnen stenen en klinkers ook met elkaar combineren. Beton bestaat uit zand, grind en cement met elkaar vermengt. En in de vorm van een steen of klinker gegoten. Daarna heeft het nog even tijd nodig om goed uit te harden.

Betonklinkers in verband leggen

Betonklinkers worden vaak in een verband neergelegd. Dit kunnen verschillende verbanden zijn. De bekendste is waarschijnlijk wel het halfsteensverband. Bij dit verband verspringt het patroon met een halve steen. En de tegels liggen haaks op elkaar. Andere verbanden zijn bijvoorbeeld het kaperverband, het elleboogverband en het blokverband. Er zijn nog meerdere verbanden voor betonnen klinkers. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.

Naar adres en openingstijden

Wij zijn oa. dealer van

Redsun
Excluton
Marlux